*

larissorama

Επιτυχημένη η βραδιά τέχνης και πολιτισμού στην αυλή του ζωγράφου – σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η βραδιά τέχνης και πολιτισμού στην αυλή του ζωγράφου – σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου, στις Νέες Καρυές Λάρισας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αυλή του Λαρισαίου καλλιτέχνη. Ανώνυμοι και επώνυμοι Λαρισαίοι, και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη τέχνη και πολιτισμό.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο οικοδεσπότης χαιρετίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του. Τη σκυτάλη πήρε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Φιλλιπούλης Κώστας απευθύνοντας χαιρετισμό επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξης τέτοιων εκδηλώσεων, για το λόγο ότι ο κόσμος και η κοινωνία έχει την ανάγκη να έρχεται σε επαφή με τις τέχνες και τους δημιουργούς τους. Καταλήγοντας τόνισε ότι ο Ντίνος Γιωτόπουλος δημιούργησε πλέον έναν ετήσιο θεσμό στην αυλή του σπιτιού του φιλοξενώντας κάθε χρόνο σπουδαίους καλλιτέχνες γνωστούς στο πανελλήνιο.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εικαστικού Αλέξανδρου Καγιά, ενός καταξιωμένου ζωγράφου εδώ και χρόνια με μια διαρκή παρουσία στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Τον καλλιτέχνη προλόγισε ο οικοδεσπότης, ο οποίος επισήμανε ότι ο Αλέξανδρος Καγιάς δεν απλά ένας ζωγράφος, αλλά ένας σπουδαίος δημιουργός που καταφέρνει με την άρτια τεχνική του να δημιουργεί έργα που διεγείρουν όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Με την σειρά του ο Αλέξανδρος Καγιάς απευθυνόμενος στους καλεσμένους τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στις τέχνες και τον πολιτισμό και δήλωσε ότι τον συνδέει βαθειά φιλία και αλληλοεκτίμηση με τον Ντίνο Γιωτόπουλο τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Έπειτα έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου «Ουζερί Τσιτσάνης» του συγγραφέα Γιώργου Σκαπαρδώνη από τους Άγγελο Πετρουλάκη και Εύα Πάικου.
Ο Γιώργος  Σκαπαρδώνης, συγκινημένος από τη μεγάλη προσέλευση, αφού αναφέρθηκε  στο περιεχόμενο του βιβλίου του δήλωσε ότι εξεπλάγη από την υψηλή αισθητική του χώρου της εκδήλωσης και την ζεστασιά, που απορρέει από την ψυχή του οικοδεσπότη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση.Η βραδιά συνεχίστηκε με το θεατρικό αναλόγιο του θεατρικού εργαστηρίου του δήμου Κιλελέρ της θεατρικής ομάδας Νίκαιας σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσιούλη.
Το θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο «Ουζερί Τσιτσάνης» εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους.
Η εκδήλωση έκλεισε με το μουσικό σχήμα από τους μουσικούς καθηγητές και συνεργάτες της μουσικής σχολής του δήμου Κιλελέρ Ασπασία Αγοραστού (πιάνο), Χρήστος Γκουλέτσος (βιολί), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν), Γιώργο Κουλιόπουλο (κόντρα μπάσο) και τους πρώην μαθητές της σχολής Δέσποινα Ζαπίτη (φωνητικά) και τον Δημήτρη Γερογιάννη (κιθάρα). Το σχήμα ερμήνευσε συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη με μεγάλη επιτυχία, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.


Ακολούθησε δεξίωση, όπου ο προσφερόμενος οίνος του Τυρναβίτικου οίκου Σταυράκη ανέβασε στο αποκορύφωμα την διάθεση των καλεσμένων.
Μεταξύ τον παρευρισκομένων και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ Θανάσης Νασιακόπουλος, που μας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένας καλλιτέχνης, ο Ντίνος Γιωτόπουλος, μας δίνει απλόχερα την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας μια φορά τον χρόνο ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Γιώργος Σκαπαρδώνης και ο Αλέξανδρος Καγιάς, που είναι ευρέως γνωστοί στο πανελλήνιο. Η δημοτική αρχή θα στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που τιμούν τον πολιτισμό μας, όπως το κάνει άλλωστε προς όλους με αγάπη.