*

larissorama

Φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας στο Divani Palace 18 & 19 Νοεμβρίου/Umami Festival Thessaly

Έπειτα από το πρώτο επιτυχημένο φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας τον Φεβρουάριο στην Αλεξανδρούπολη, η TU events διοργανώνει το Umami Festival Thessaly στο Divani Palace στην Λάρισα 18 & 19 Νοεμβρίου 2017.

Έκθεση οίνου
Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον ελληνικό επώνυμο και ποιοτικό οίνο,
δοκιμάζοντας ελεύθερα περισσότερα από 400 διαφορετικά κρασιά, κορυφαίων οινοποιείων από όλα τα σημεία της χώρας!

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί.

Γαστρονομία
Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Δοκιμάστε δυσεύρετα προϊόντα από τους καλύτερους!

Masterclass
Κορυφαίοι ομιλητές του οίνου και της γαστρονομίας, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine), ο Νίκος Κεχαγιάς κ.α. θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια. Αμέτρητοι συνδυασμοί οίνων, τυριών, κρεάτων και άλλων προϊόντων μαζί με sommelier, θα προσφέρουν μια σπάνια γευστική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη
Το Umami Festival Θεσσαλίας συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια της Λάρισας, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, wine cocktails και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την πόλη!

Για τις πρώτες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.umamifestival.gr .

Εισιτήρια:
Τιμή εισόδου από 10€
Ισχύουν φοιτητικές εκπτώσεις και ειδικές τιμές για γκρουπ.

www.tuevents.gr



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11
12.00-20.00
Φεστιβάλ Οίνου
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς Έλληνες παραγωγούς, ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα και να δοκιμάσουν περισσότερα από 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα! Παράλληλα με το φεστιβάλ, θα γίνουν διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες σε συνεργαζόμενα σημεία της πόλης. Μείνετε συντονισμένοι!

14.30-16.00
Masterclass Κτήματος Γεροβασιλείου
Κάθετη δοκιμή ερυθρών κρασιών του κτήματος από τον Αργύρη Γεροβασιλείου & Χρήστο Δημηστό.
Την γευστική δοκιμή συντονίζει ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine).

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11
12.00-20.00
Φεστιβάλ Οίνου
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς Έλληνες παραγωγούς, ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα και να δοκιμάσουν περισσότερα από 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα!



13.00-15.00
Cheese & Wine Masterclass
Ανεβάζουμε το πήχη σε ένα κορυφαίο masterclass με παρουσιαστές τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος θα μας ταξιδέψει στα γνωστά και άγνωστα ελληνικά τυριά και τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, ο οποίος θα παρουσιάσει ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά. Η κορυφαία γευστική δοκιμή των δυο ειδών θα προσφέρει μια αξέχαστη γευσιγνωστική εμπειρία!
*Είσοδος μόνο με προ-κράτηση & περιορισμένο αριθμό θέσεων.

17.00-19.00
Masterclass Σιτέματος & Δοκιμή Κρεάτων
Όσοι έτυχε να γνωρίσουν τον Καβαλιώτη κρεοπώλη Νίκο Κεχαγιά, που σιτεύει κρέατα με τους μήνες, να τα “ραντίζει” με παλαιωμένα τσίπουρα και premium ουίσκι, τότε ξέρουν καλά τι να περιμένουν από ένα Masterclass που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τον ίδιο αρτίστα χασάπη τεχνικές, να δουν από κοντά τα ιδιαίτερα κρέατα και φυσικά… να τα δοκιμάσουν! Η ομάδα της TU events θα ψήνει live για όσους πάρουν μέρος σε αυτό το masterclass κρεατοφαγίας, ενώ θα γίνουν εισηγήσεις συνδυασμού από sommelier με τα κατάλληλα κρασιά.
* Είσοδος μόνο με προ-κράτηση & περιορισμένο αριθμό θέσεων.