
Συλλογική Κουζίνα της Φροντίδας.
Τι γεύση έχει η φροντίδα;
Πώς μυρίζει η βαρεμάρα;
Σε τι θερμοκρασία ψήνεται η προσδοκία;
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με το γυναικείο βίωμα;
Το Cob - Building with Earth σας προσκαλεί στο Gender & Soil Lab, ένα συμμετοχικό εργαστήριο συλλογικής κουζίνας, διαλόγου και αφήγησης εμπειριών, που διερευνά πώς οι έμφυλοι ρόλοι της φροντίδας συνδέονται με τη μαγειρική, την τροφή και την καθημερινή ζωή στην ύπαιθρο.
Ιστορικά, η κουζίνα υπήρξε ένας «μη πολιτικός» χώρος, στενά συνδεδεμένος με τα γυναικεία καθήκοντα. Σε αυτό το εργαστήριο, επιχειρούμε να επαναοικειοποιηθούμε την κουζίνα ως χώρο συλλογικής φροντίδας, ανταλλαγής και πολιτικής πράξης.
Θα μαγειρέψουμε μαζί, θα μοιραστούμε ιστορίες και θα ανοίξουμε έναν ασφαλή χώρο διαλόγου και συνύπαρξης.

Τι θα κάνουμε:
-συλλογική μαγειρική,
-αφήγηση προσωπικών εμπειριών,
-συμμετοχικό διάλογο,
-καλλιτεχνική & βιωματική διερεύνηση της φροντίδας.
Σε ποιες απευθύνεται:
σε γυναίκες και θηλυκότητες με έμφαση στο διαγενεακό στοιχείο (διαφορετικές ηλικίες & βιώματα).
Πρακτικές πληροφορίες
-Η συμμετοχή είναι δωρεάν
-Θα υπάρχει vegan/plant-based μπουφές,
-Θα ληφθεί φωτογραφικό & βιντεοληπτικό υλικό (με συναίνεση).
Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/t3NCFkWMmzj8Crfn7 (link in bio)
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026
Νέσσωνας, Λάρισα (στο καφενείο “Ρίζες”)
Διάρκεια: 3 ώρες
Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά
Το εργαστήριο υλοποιείται από το Cob - Building with Earth σε συνεργασία με τo Genderhood στο πλαίσιο του project Zímōsis – Rural Voices 2030.
