Ένα δροσιστικό κοκτέιλ είναι η απόλυτη συντροφιά για τα καλοκαιρινά μας βράδια και όχι μόνο. Στο beach bar πλάι στο κύμα, στο καλοκαιρινό μπαράκι μέσα την πόλη.

Ή και στην βεράντα μας απολαμβάνοντας αγαπημένες μουσικές.

Ιδού μερικά δροσιστικά cocktails για το καλοκαίρι:

Caipirinha
Το Cocktail Caipirinha έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça και ξεκίνησε ως το αγαπημένο ποτό των αγροτών, για να καθιερωθεί ευρέως στη συνέχεια.
Συστατικά:
Cachaca, Lime, ζάχαρη

Το Cocktail Caipirinha είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, και έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça, ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο πιο “άγριο” από το ρούμι.
Η λέξη Caipirinha είναι το υποκοριστικό της λέξης caipira, η οποία αναφέρεται σε κάποιον από την ύπαιθρο. Από όπoυ και ξεκίνησε το συγκεκριμένο Cocktail, ως το αγαπημένο ποτό των αγροτών και σιγά σιγά κατέκτησε τις αστικές περιοχές της Βραζιλίας. Οι ντόπιοι το απολαμβάνουν όχι μόνο στα μπαρ και στα εστιατόρια αλλά και στα σπίτια τους.
Τι λέτε πάμε να φτιάξουμε μια “Χωριατοπούλα”;;

Συστατικά:
50 ml premium Cachaça
1 Lime
Άφθονο πάγο
1 κουταλιά τσαγιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Κόβουμε το lime σε 4-6 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με τη φλούδα προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε το 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη πάνω στο κομμένο lime.
Πιέζουμε καλά με ένα ξύλινο γουδοχέρι τα lime μέχρι να βγει ο χυμός και να λιώσει η ζάχαρη.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε την Cachaça.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με 2 κοντά καλαμάκια.

Στην υγειά σας!!

caipirinia kokteil

Cosmopolitan
H Σάρα Τζέσικα Πάρκερ το τίμησε δεόντως στην τηλεοπτική σειρά Sex and the City και κατάφερε να το καθιερώσει, κάνοντάς το ακόμα πιο δημοφιλές.
Συστατικά:
Vodka Citron, Cointreau, χυμός λεμονιού, χυμός cranberry

Υλικά Συνταγής:
60 ml βότκα
25 ml triple sec
25 ml χυμό cranberry
10 ml στυμμένο χυμό λάϊμ - lime

Εκτέλεση Συνταγής:
Βάζουμε τον πάγο, τη βότκα, το triple sec, το λάιμ και το cranberry σε ένα σέικερ και ανακινούμε καλά.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμούμε με μία φέτα λάιμ ή με μια φλούδα πορτοκάλι.
Το κοκτέιλ Cosmopolitan είναι έτοιμο!

Σημειώσεις συνταγής:
Αν προτιμάτε τη φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα, τότε κάψτε τη στις άκρες της... το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

COSMOPOLITAN

Cuba Libre
Απλό και δροσερό το Cuba libre θυμίζει θάλασσα, καλοκαίρι και φυσικά την Κούβα.
Συστατικά:
Λευκό ρούμι, coca cola, χυμός λεμόνι.

H “Ελεύθερη Κούβα”, σε απλή μετάφραση, αποτελεί πλέον ένα από τα πιο γνωστά ποτά στο κόσμο. Ένα κοκτέιλ γνωστό σε πολλούς και ως “Coke and Rum” αλλά και ως “Mentiroso” που σημαίνει “Απατηλός” στα ισπανικά, υποδηλώνοντας ότι η Κούβα δεν θα είναι πάντα ελεύθερη. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ποτό έκανε την εμφάνιση του πριν το τέλος του κινήματος της ποτοαπαγόρευσης, όταν η Κούβα δέχτηκε τη βοήθεια των τότε “φίλων” Αμερικάνων για την απομάκρυνση των αποικιοκρατών Ισπανών από τη χώρα. Κάπου εκεί λοιπόν υπήρξε και ο συνδυασμός του απλού αλλά παράλληλα αρχοντικού ρούμι με λίγη δόση από lime και ενός νέου στοιχείου, που δήλωνε τη δύναμη και θα εξέφραζε το πνεύμα ελευθερίας.

Υλικά (1 ποτήρι)

40 ml λευκό κουβανέζικο ρούμι Bacardi Superior
1/4 lime
1/2 φλιτζ. κόλα

Κόβετε το κομμάτι lime στη μέση, το τοποθετείτε σε ψηλό ποτήρι και το λιώνετε με γουδοχέρι. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα παγάκια μαζί με όλα τα άλλα υλικά στο ποτήρι. Τέλος ανακατεύετε καλά με το κουταλάκι ανάμειξης και το σερβίρετε αμέσως.

Cuba Libre Desktop

Margarita
Είναι το αγαπημένο κοκτέιλ των γυναικών, οι οποίες πάντα βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή για μία Μαργαρίτα με τεκίλα.
Συστατικά:
Tequila, Cointreau, φρέσκος χυμός λεμονιού

Το κοκτέιλ Μαργαρίτα είναι ένα απ' τα εύκολα κοκτέιλ, ιδανικό για πάρτυ. Είναι το πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έφτιαξε πρώτος ένας Αμερικάνος στο Μεξικό, τη πατρίδα της τεκίλας. Το πρώτο κοκτέιλ Μαργαρίτα φτιάχτηκε με δεύτερο συστατικό το κουαντρό και όχι το τριπλ σεκ όπως συνηθίζεται σήμερα.

Υλικά συνταγής:
50ml τεκίλα (Tequila)
15ml τριπλ σεκ (Triple Sec)
15ml φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι για τη γρανιτούρα

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα σέικερ βάζουμε τα υλικά του κοκτέιλ (τεκίλα, τριπλ σεκ, χυμό λεμονιού), γεμίζουμε με πάγο και χτυπάμε καλά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι μαργαρίτας ή σε ποτήρι του μαρτίνι, το οποίο έχουμε παγώσει και στο χείλος του έχουμε προσθέσει αλάτι.
Τέλος ρίχνουμε και 2 φέτες λεμόνι για το αισθητικό μέρος της συνταγής.
Το κοκτέιλ μαργαρίτα είναι έτοιμο!

Σημειώσεις συνταγής:
Για να προσθέσουμε αλάτι στο χείλος του ποτηριού, το "σκουπίζουμε" περιμετρικά του χείλους με μια φέτα λεμόνι και μετά ακουμπάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιάτο με αλάτι.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο πάγο.

margarita cocktail

Mojito
Είναι το πιο γνωστό και αγαπημένο κοκτέιλς για τους περισσότερους.
Συστατικά:
Λευκό ρούμι, χυμός λεμόνι, μέντα ή δυόσμος, ζάχαρη, σόδα.

Το Mojito είναι ένα παραδοσιακό κουβανέζικο κοκτέιλ. Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να "κόψουν" την ισχυρή αίσθηση, που δίνει το ρούμι και το πετυχαίνουν κάνοντας το Mojito ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλς.

Υλικά συνταγής:
60 ml ρούμι
1/2 λάϊμ (lime)
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
4 φύλλα δυόσμου
Σόδα

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα ψηλό ποτήρι του κοκτέιλ πατάμε με το γουδοχέρι τα λάϊμ τη ζάχαρη και το δυόσμο.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.
Προσθέτουμαι το ρούμι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με μια κορυφή από δυόσμο (4-5 φυλλαράκια με το κορμό).
Το Mojito είναι έτοιμο!

Σημειώσεις συνταγής:
Στη συνταγή του Mojito συνηθίζεται να χρησιμοποιείται λευκό ρούμι. Μερικοί προτιμούν και μισό μισό (λευκό - μαύρο).

Mojito

Tequila Sunrise
Ένα «ηλιοβασίλεμα» να το πιεις στο ποτήρι. Το Tequila Sunrise θεωρείται και ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλς.
Συστατικά:
Tequila, χυμός πορτοκάλι, γρεναδίνη.

Από την Αριζόνα των 30's μέχρι το πιο θρυλικό tour των Rolling Stones, το ιδιαίτερο cocktail έχει γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στην αλκοολική ιστορία.

Όλοι έχουν ακούσει για το Tequila Sunrise, ένα από τα δημοφιλέστερα cocktails όλων των εποχών. Το παράδοξο είναι ότι ελάχιστοι το έχουν δοκιμάσει. Ίσως γιατί ζούμε πλέον στην εποχή του amaro, των παλαιωμένων ουίσκι και των low-ABV επιλογών. Αν ανήκεις ωστόσο στην κατηγορία εκείνων, που απολαμβάνουν το εν λόγω tequila cocktail, έχεις το σεβασμό μας. Το κλασικό combo από τεκίλα, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη φαινομενικά μοιάζει να βρίσκεται εκτός μόδας εδώ και αρκετό καιρό. Πιθανότατα, ίσως και να έχεις στο μυαλό σου το παλιομοδίτικο και πολύ συχνά κακοφτιαγμένο ποτό με τα χρώματα του ήλιου την ώρα που δύει στον κόλπο του Μεξικό και φιλοξενείται εντός ενός ψηλού ποτηριού Collins. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η ιστορία
To Tequila Sunrise φτιάχτηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1930 στο μπαρ του Arizona Biltmore Hotel, στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, από τον bartender Gene Sulit. Η αρχική του εκδοχή περιείχε τεκίλα, creme de cassis, χυμό lime και σόδα. Η απλοποίηση του cocktail έγινε στις αρχές της δεκαετίες του 1970 από τους Bobby Lozoff και Billy Rice στο μπαρ Trident στο Sausalito της Καλιφόρνια. Οι δυο τους ήταν αυτή που προσέθεσαν τη γρεναδίνη και τον χυμό πορτοκαλιού, διατηρώντας μόνο την τεκίλα από την προϋπάρχουσα συνταγή.

Η ιστορία και η συνταγή του Tequila Sunrise
Στο Trident βρέθηκε ένα βράδυ του 1972 ο Mick Jagger, ο οποίος δοκίμασε το ποτό και ενθουσιάστηκε με αυτό. Όταν ο Jagger ζήτησε από τον μπάρμαν Lozoff να του φτιάξει μια Μαργαρίτα, εκείνος του πρότεινε να του φτιάξει ένα άλλο cocktail. Ένα cocktail που είχε φτιαχτεί για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Arizona Biltmore τη δεκαετία του 1930, και αναδείκνυε την πλούσια σε αγαύη γεύση της tequila.

“Το φτιάξαμε και του το προσφέραμε”, θυμάται ο Lozoff. “Ένα μέρος tequila, ένα μέρος sweet n’ sour, σόδα και στη συνέχεια χυμό πορτοκάλι, float crème de cassis στην κορυφή, και γρεναδίνη, αν θέλεις”. Η γρεναδίνη, ήταν μια από τις προσθήκες του Lozoff στην original συνταγή. Όταν την πρόσθεσε στο ποτήρι βυθίστηκε στο κάτω μέρος του, δίνοντας στο ποτό μια διακριτική κόκκινη προς πορτοκαλί νότα, σαν το χρώμα που έχει ο ήλιος όταν ανατέλλει. “Και αυτό ήταν”, θυμάται ο Lozoff, “το Tequila Sunrise”.

Ο Jagger μόλις το δοκίμασε τρελάθηκε. Ζήτησε να φτιάξει ακόμα περισσότερα για όλο το συγκρότημα. Όπως έχει δηλώσει ο Lozoff: “Άρχισαν να το πίνουν όλοι. Η μία γύρα ερχόταν μετά την άλλη.” Το άγχος για την επιστροφή στο Bay Area φάνηκε να το διώχνει η tequila και συγκεκριμένα το Tequila Sunrise. Μέχρι να ξημερώσει οι Rolling Stones έπιναν και όταν έφυγαν ο Jagger ζήτησε τη συνταγή για το ποτό. Ζήτησε επίσης να έχουν μαζί τους άφθονα μπουκάλια José Cuervo, ένα γαλόνι χυμό πορτοκαλιού και ένα μπουκάλι γρεναδίνη. Όλα τους έπρεπε να βρίσκονται στο καμαρίνι πριν την συναυλία.

Η νέα αγάπη των Stones δεν πέρασε απαρατήρητη από τις εφημερίδες της εποχής. Η Washington Post ανέφερε ότι ο Mick Jagger είχε δώσει ολόκληρη τη συνέντευξή του στα παρασκήνια στο Albuquerque στις 15 Ιουνίου πίνοντας συνεχώς ανάμεσα στις απαντήσεις του, José Cuervo. Οι Rolling Stones αγάπησαν τόσο πολύ το coktail που έγινε το ανεπίσημο ποτό της περιοδείας τους. Ο Keith Richards έγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι είχαν δώσει το παρατσούκλι στην περιοδεία “the cocaine and Tequila Sunrise tour”.

Υλικά
1 1/2 μεζούρα τεκίλα
3 μεζούρες φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1/4 μεζούρας γρεναδίνη

Εκτέλεση
Βάζεις την τεκίλα και το χυμό πορτοκαλιού στο σέικερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο και ανακινείς.
Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass.
Προσθέτεις τη γρεναδίνη και αναδεύεις ελαφρώς. Γαρνίρεις, προαιρετικά, με maraschino cherry.

tekila sanraiz

Pina Colada
Εξωτικό και με ανεπανάληπτη γεύση, οι γνώμες για την προέλευση του δημοφιλούς αυτού cocktail διίστανται.
Συστατικά:
Λευκό ρούμι, Coconut cream, χυμός Ανανά, σόδα.

Την πρώτη Pina Colada ισχυρίζονται πως έφτιαξαν 3 bartenders από το Puerto Rico. Ο Ramon ‘Monchito’ Merrero Perez, δηλώνει ότι έφτιαξε το ποτό στις 15 Αυγούστου 1952, στο Beachcomber Bar του Caribe Hilton και μάλιστα πως χρησιμοποίησε την νέα για την αγορά εκείνης της εποχής, κρέμα καρύδας Coco Lopez.

Ο Ricardo Garcia από την άλλη, ο οποίος επίσης εργαζόταν στο bar του Caribe, ισχυρίζεται ότι εκείνος ήταν ο οποίος έφτιαξε για πρώτη φορά την Pina Colada. Τέλος, υπάρχει και ο Ramon Portas Mingot, που ισχυρίζεται πως το ποτό είναι δική του συνταγή και ότι το έφτιαξε για πρώτη φορά το 1963 στο Barrachina Restaurant του Old San Juan.

Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η Pina Colada είναι ένα απίθανο cocktail, το οποίο έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Απολαύστε το μόνοι σας ή με παρέα! Cheers!

Υλικά:

60 ml Rum Blanco
40 ml κρέμα καρύδας
60 ml χυμό ανανά

Παρασκευή: Χτυπάμε στο σεικερ όλα τα υλικά μαζί. Γαρνίρουμε με φρέσκο ανανά κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια και ένα κερασάκι μαρασκίνο για το ιδανικό σερβίρισμα. Cheers!

Pinacolada Cocktail

Sex On The Beach
Το cocktail-ανήθικη πρόταση είναι από τα πλέον κλασικά cocktail του καλοκαιριού.

Συστατικά:Ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως γνωστά κοκτέιλ. Αποτελείται από βότκα, ροδάκινο, χυμό ανανά και χυμό cranberry.

Η ιστορία του cocktail Sex on the Beach είναι λίγο μπερδεμένη, αλλά η επικρατέστερη ιστορία χρονολογείται πίσω στο 1987, όταν μια εταιρεία άρχισε να πουλάει ροδάκινα. Η εταιρεία διοργάνωσε έναν διαγωνισμό και θα πλήρωνε 1000 δολάρια το μπαρ που πούλησε τα περισσότερα ροδάκινα schnapps και άλλα 1000 δολάρια τον μπάρμαν, που ήταν υπεύθυνος για τις περισσότερες πωλήσεις.

Ένας μπάρμαν που ονομάζεται Ted Pizio ανέμειξε βότκα, ροδάκινο, χυμό ανανά και cranberry και δημιούργησε ένα ποτό το οποίο άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλές.

Και ο Ted ονόμασε το δημοφιλές cocktail Sex on the Beach, καθώς υπέθεσε ότι «το σεξ» και «η παραλία» ήταν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η Φλόριντα γέμιζε επισκέπτες τη περίοδο της Άνοιξης.

Πώς θα το φτιάξουμε; Έχουμε την συνταγή. Πάρτε τα υλικά, ένα shaker και πάγο. Επιλέξτε το πιο βολικό σημείο και απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστούμε
1) 45ml schnapps ροδάκινο
2) 45 ml βότκα
3) 60 ml χυμό μούρων
4) 60 ml χυμό πορτοκαλιού
5) 60 ml χυμό ανανά
6) 1 φέτα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα
7) Κερασάκι για το γαρνίρισμα

Παίρνουμε το shaker με τον πάγο, ανακατεύουμε, χτυπάμε (για 10 λεπτά) και σερβίρουμε σε ένα όμορφο ποτήρι!

Στην υγειά μας!

sex on the beach 10 750x1125

Gin Fizz
Για τους λάτρεις του τζιν, το Gin Fizz θα το λατρέψετε. Έχει μια πολύ ελαφριά ξινή γεύση, η οποία επιτρέπει στο τζιν να αναδειχθεί.
Συστατικά:
Τζιν, χυμός λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης, ένα ασπράδι αυγού, bitters, σόδα.

Υλικά συνταγής:
60 ml τζίν
10 ml χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Τόνικ

Χρόνος υλοποίησης:
3 λεπτά
Κύριο Συστατικό:
Τζίν

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα σεικερ βάζουμε τα υλικά (τζίν, ζάχαρη και χυμό λεμονιού) και χτυπάμε με πάγο.
Σουρώνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι (highball) ή σε ένα ποτήρι collins με τριμμένο πάγο και γεμίζουμε με τόνικ.
Το κοκτέιλ μας είναι έτοιμο.

Σημειώσεις συνταγής:
Προεραιτικά βάζουμε περιμετρικά στο χείλος του ποτηριού ζάχαρη. Το κοκτειλ Τζιν φις είναι εξίσου ωραίο και με λάιμ αντί για λεμόνι.

gin fizz

Daiquiri
Το όνομά του προέρχεται από ομώνυμο χωριό της Κούβας και ήταν ιδέα των πεζοναυτών του αμερικανοϊσπανικού πολέμου. Το Daiquiri -με διάφορες προσθήκες από τότε- θεωρείται από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή cocktails.
Συστατικά:
Λευκό ρούμι, χυμός λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης.

Καλοκαίρι σημαίνει κοκτέιλ και ένα από τα πιο αγαπητά που αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές είναι το Daiquiri. Σε όποια εκδοχή και αν το προτιμάτε, το σίγουρο είναι ότι… φέρνει την Καραϊβική στο ποτήρι σας.
Βρίσκεται σε πολλές εκδοχές στη λίστα κάθε cocktail bar και θα υπάρχει τουλάχιστον ένα πάνω στο τραπέζι κάθε παρέας μιας και είναι από τα ποτά, που κλέβουν την παράσταση το καλοκαίρι. Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν όλα.

Οι καταβολές

Το όνομα Daiquiri είναι επίσης το όνομα μιας παραλίας κοντά στο Santiago της Κούβας και σε ένα ορυχείο σιδήρου στην ίδια περιοχή και είναι μια λέξη, που έχει τις ρίζες της στη γλώσσα της φυλής Taino. Λέγεται ότι, δημιουργός του Daiquiri είναι ο Αμερικανός μηχανικός ορυχείων Jennings Cox, που έτυχε να βρίσκεται στην Κούβα κατά τη διάρκεια του ισπανοαμερικανικού πολέμου στις αρχές του 20ου αιώνα.

Αρχικά σέρβιραν το ποτό σε ένα ψηλό ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιχυνόταν πάνω στον πάγο και από πάνω έπεφτε ο χυμός από ένα ή δύο lime. Μετά έριχναν 60 με 80 γραμμάρια ρούμι, για να ολοκληρωθεί το μίγμα και ήταν έτοιμο προς κατανάλωση. Το ανακάτεμα γινόταν με ένα κουτάλι με μεγάλη λαβή, αλλά αργότερα το κουτάλι αντικαταστάθηκε με το shaker, όπου όλα τα υλικά αναμιγνύονταν με τρίμματα πάγου και το μίγμα σερβίρεται πια σε ποτήρι martini.

Το κοκτέιλ περιορίστηκε τοπικά μέχρι το 1909, όταν ο Αμερικανός ναύαρχος Lucius W. Johnson δοκίμασε το ποτό του Cox και στη συνέχεια το σύστησε στη Λέσχη Στρατού και Ναυτικού πίσω στην Washington. Έπειτα όλα πήραν το δρόμο τους με τους φανατικούς να αυξάνονται μέσα σε μερικές δεκαετίες και το Daiquiri να γίνεται το αγαπημένο ποτό του Ernest Hemingway και του προέδρου John F. Kennedy.

Το Daiquiri έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας του τη δεκαετία του ’40, αφού ο πόλεμος έκανε δυσεύρετα τα κλασικά ποτά, όπως η βότκα και το ουίσκι και η πολιτική του προέδρου Roosevelt για εμπορικό άνοιγμα στην Καραϊβική έκανε προσιτό το ρούμι. Κάπως έτσι έγινε «της μόδας» η Λατινική Αμερική και όλα τα ποτά που έχουν ρούμι και φυσικά το Daiquiri δε δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει και να συναντήσει τρομακτική δημοτικότητα στις ΗΠΑ.

Η κλασική συνταγή
• 60 ml λευκό ρούμι
• 25 ml φρέσκος χυμός Lime (μοσχολέμονο)
• 1 κ.γ. ζάχαρη

Πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτή του Daiquiri και θα εκπλαγείτε από το πόσο απλή είναι η προετοιμασία του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα shaker μαζί με πάγο και αφού ανακινήσετε καλά για να αναμιχθούν μεταξύ τους, στραγγίξτε το περιεχόμενο και ρίξτε το σε ένα παγωμένο ποτήρι martini. Διακοσμήστε το με μια φέτα lime και μέσα σε 5 λεπτά το πολύ έχετε το τέλειο Daiquiri.

Αν το βρίσκετε πολύ ξινό προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ενώ αν είναι πολύ γλυκό για τα γούστα σας, προσθέστε περισσότερο lime και αυτή είναι η μόνη παράμετρος που χρειάζεται να έχετε κατά νου σε περίπτωση που δεν έχετε εξαρχής το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παραλλαγές του κλασικού Daiquiri

Αν το Daiquiri ανήκει στα κορυφαία κοκτέιλς, το οφείλει κατά κύριο λόγο στις παραλλαγές του, που δίνουν μια εξτρά δροσιστική νότα στο καλοκαίρι μας. Από τις παραλλαγές διεθνώς, ξεχωρίζει σίγουρα, το Daiquiri Floridita με λικέρ maraschino, δημιουργία του Constantino Ribalaigua Vert στο ιστορικό κοκτέιλ μπαρ El Floridita της Αβάνας στην Κούβα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω το Daiquiri ήταν το αγαπημένο ποτό του Hemingway, είναι λογικό λοιπόν, να υπάρχει μια παραλλαγή αφιερωμένη στο όνομά του. Το Hemingway Daiquiri φτιάχνεται όπως το κλασικό, με τη διαφορά ότι αντί για ζάχαρη έχει το χυμό από μισό γκρέιπφρουτ μαζί με λικέρ maraschino. Σερβίρεται πάντα παγωμένο.

Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές των Daiquiri όμως, σχετίζονται με διάφορα φρούτα και πιο συγκεκριμένα το Banana Daiquiri με πολτό μπανάνας και κυρίως το Strawberry Daiquiri με χυμό φράουλας που το λατρεύει το γυναικείο κυρίως κοινό.

Τέλος, ιδιαίτερη γεύση έχει και το Frozen Mango Daiquiri με μάνγκο, αλλά η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Μπορείτε να βρείτε Daiquiri με πολλά φρούτα, από ροδάκινο μέχρι πεπόνι, και με πολλούς άλλους συνδυασμούς με διάφορα λικέρ.

Όπως και να έχει, το Daiquiri είναι μια αποθέωση για το ρούμι και… θα καταναλωθεί πολύ και φέτος στην παραλία, όπως κάθε καλοκαίρι άλλωστε.

daiquiri Cocktail recipe Havana club

 

larissorama 1991