Σεφ Μανώλης Ντάσκας
Σε αυτό το πιάτο μας θα παντρέψουμε γεύσεις δύο διαφορετικών πολιτισμών. Μπριζολοπανσετάκι ελληνικού μαύρου χοίρου με περουβιανή σάλτσα criolla.
Υλικά για 4 άτομα.
- 1 κιλό μπριζολοπανσετάκι μαύρου χοίρου.Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπριζολοπανσέτα χοιρινή.
Υλικά για την μαρινάδα.
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι.
- 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon.
Υλικά για την σάλτσα criolla.
- 100 ml.ελαιόλαδο.
- 20 ml. ξύδι.
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη.
- 1 μικρή τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά).
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε μικρά κομματάκια.
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
- 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1 κ.γλ. αλάτι χοντρό.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στους 250 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τις μπριζόλες και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε 10 εκατοστά κάτω από το γκριλ, ψήνουμε για 8 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, φροντίζοντας να καραμελώσουν.
Τις αποσύρουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
Παράλληλα κάνουμε τη σάλτσα criolla.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα όσο είναι ζεστές και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/
*το κρέας είναι από την Φάρμα Μπαϊράμογλου, Ηρώων Πολυτεχνείου 131, Λάρισα, τηλ. 241 028 5228,
Σελίδα Facebook https://www.facebook.com/%CE%A6%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1- %CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-991989854166859/?ref=page_internal