28
Πεμ, Μαρ
34 New Articles

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα αδιάφορο λαχανικό για τις μαγειρικές μας συνήθειες. Είναι όμως πολύτιμο για τις θρεπτικές διατροφικές του αξίες, είναι ιδιαίτερα ευεργετικά

για την ανθρώπινη υγεία, ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Σας προτείνουμε λοιπόν ''λαχανάκια Βρυξελλών με καπνιστό μπέικον, σταφίδες και ντρέσιγκ λεμονιού''.

Υλικά.
- 400 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών.
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο.
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- 30 γρ. μαύρες σταφίδες.
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά για το ντρέσινγκ λεμονιού.
- Το χυμό από ένα λεμόνι.
- 80 ml. ελαιόλαδο.
- 1 κ.γλ. μουστάρδα.
- Αλατοπίπερο.

laxanakia brikselon

Βάζουμε νερό και αλάτι σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
Ξεπλένουμε τα λαχανικά σε άφθονο κρύο νερό, καθαρίζουμε 2 με 3 εξωτερικά φύλλα και κόβουμε λίγο τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει. Τα βράζουμε για 6 με 7 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά, για να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα μεγαλύτερα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση και αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα.
Παράλληλα κάνουμε και το ντρέσινγκ λεμονιού. Σε ένα multi χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μπέικον και το σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ρίχνουμε τα λαχανάκια και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα τέσσερα με πέντε λεπτά, ανακατεύοντας δύο φορές. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά,,τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ λεμονιού και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή μας όρεξη!!!

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr