19
Παρ, Απρ

Από τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Ένα πανεύκολο γλυκό σας προτείνουμε εδώ, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και στρώση κουβερτούρας.

 Υλικά για την κρέμα

-770 ml. γάλα.
-230 γρ. ζάχαρη.
-6 κρόκους αυγών.
-90 γρ. κορν φλάουρ.
-2 κάψουλες βανίλιας.

Για την στρώση κουβερτούρας
-220 γρ. κουβερτούρα 52%
-220 γρ. κρέμα γάλακτος.

Για την στρώση μπισκότου
-200 γρ. μπισκότα πτι μπερ.
-80 ml. γάλα.

mpiskoto ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγού, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενοποιηθούν και να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη και γυαλιστερή υφή. Την αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Στρώνουμε τον πάτο από ένα ταψάκι 20×30 cm με αντικολλητικό χαρτί. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα για 2 δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε την μισή ποσότητα από τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα, με τρόπο που να πάει παντού. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 15 λεπτά, μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα το μισό μείγμα από την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα με τα μπισκότα, την κουβερτούρα (15 λεπτά στο ψυγείο ) και την κρέμα.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991