18
Πεμ, Απρ

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Εδώ σας έχουμε ένα γλυκό με τον ακαταμάχητο συνδυασμό καραμέλας και μπανάνας. Μπανόφι με μπισκοτένια βουτηράτη καραμέλα, μπανάνα & σαντιγύ βανίλιας.


Υλικά για τη βάση.
- 250 γρ. μπισκότα digestive ή οποιαδήποτε μπισκότα της αρεσκείας μας.
- 140 γρ. βούτυρο αγελαδινό.
- 1 κ.σ. κακάο.
Υλικά για τη γέμιση.
- Τρεις μεγάλες μπανάνες ώριμες και σκληρές.
- Χυμό από μισό λεμόνι.
- 800 ml. έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο ( dulce de leche), θα το βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- 300 ml. κρέμα γάλακτος 35% πολύ κρύα.
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
Υλικά για το γαρνίρισμα.
- Ξύσμα σοκολάτας.
- Κακάο.
- Λίγα σπασμένα μπισκότα.

x ΜΠΑΝΌΦΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Σε ένα multi χτυπάμε καλά τα μπισκότα, για να γίνουν σκόνη.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το κακάο και το αφήνουμε να λιώσει σε σιγανή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση στρωμένη με λαδόκολλα. Πατάμε καλά το μείγμα και φροντίζουμε, να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας και δημιουργώντας ένα γείσο.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε μία ώρα, να κρυώσει καλά. Κατόπιν ρίχνουμε στη φόρμα το καραμελωμένο ζαχαρούχο, αφού πρώτα το χτυπήσουμε με ένα σύρμα χειρός, για να γίνει ρευστό και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τρεις ακόμη ώρες.
Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμόνι, για να μη μας μαυρίσουν.
Ξεφορμάρουμε το μπανόφι, στρώνουμε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια, απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας, το κακάο και τα σπασμένα μπισκότα.
Η απόλαυση είναι δεδομένη!!!

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

larissorama 1991