28
Πεμ, Μαρ

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Μια γλυκιά απόλαυση, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτή είναι η πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου, τυρί κρέμα, σπόρους τσία και φρούτα.


Υλικά.
- 200 γρ. τυρί κρέμα.
- 175 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%.
- 100 ml. γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα της αρεσκείας μας.
- 25 γρ. σπόρους τσία (chia)
- 2 κ.σ. μέλι.
- 200 γρ. κομμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
- 1 κάψουλα βανιλίνη.

a ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΆΛΟΥ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα μίξερ ή σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το μέλι, τους σπόρους τσία και τη βανιλίνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρουμε με τα φρούτα μας.
Ξηροί καρποί, νιφάδες σοκολάτας, γκρανόλα, είναι υλικά, που μπορούμε να προσθέσουμε στο γαρνίρισμα.
Καλή μας όρεξη!!!

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

larissorama 1991