‘’O κάπελας’’ ουζερί, στον Πλατύκαμπο, ψάρι φρέσκο, κρεατικά ντόπια, εκλεκτό τσίπουρο και live

Το ανακαλύψαμε πηγαίνοντας να ακούσουμε ένα live του που είδαμε στα social media. Ουζερί ''Ο κάπελας'' και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, μιας και ο χώρος του είναι ζεστός και φιλικός, ο Γιάννης και η μητέρα του (τα αφεντικά) πολύ οικείοι, φαγητό και τσίπουρο εξαιρετικά και το live με ρεμπέτικα στα σκέτα υπέροχο από μια τριάδα νέων παιδιών πάρα πολύ ικανοποιητικό!!!

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας, δυο βήματα από την Λάρισα, πάνω στην πλατεία του χωριού.

Ο Γιάννης λοιπόν έχει μόνο φρέσκο και ντόπιο φαγητό. Και πλούσιο σερβίρισμα με το τσίπουρο, δεν τσιγκουνεύεται. Τα ψάρια του είναι μόνο φρέσκα εποχής και αν θέλετε κάτι ξεχωριστό, τηλεφωνείτε και τα γούστα σας θα είναι στο τραπέζι σας. Απ' ότι μας είπε, τα ψάρια ελέγχονται απ' ευθείας και έρχονται από την ιχθυόσκαλα στον Πλατύκαμπο, για να έχετε φρεσκαδούρα και εκλεκτό ψάρι για κύριο πιάτο και μεζέ.
Ξεχωρίσαμε φρεσκότατα θράψαλο και γαρίδες, υπέροχο σαγανάκι με γαρίδες, φαγκρί, μπακαλιάρο ημέρας με το κεφάλι.

Και στα κρεατικά του είναι εκλεκτικός. Κρέατα μόνο ντόπια, ξεχωρίσαμε το χειροποίητο μπιφτέκι απλό και γεμιστό, την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, την χοιρινή σπαλομπριζόλα (είναι απίθανη) και το λουκάνικο που είναι εντελώς χωριάτικο από τον Πλατύκαμπο.

Δοκιμάστε την φέτα με μέλι και σουσάμι, το μπουγιουρντί, κασεροκροκέτες χειροποίητες βέβαια και το κρητικό κριθαροκούλουρο με φέτα, ντομάτα, ελιά. Την χωριάτικη και την σαλάτα του Καίσαρα.

Οι αλοιφές του είναι όλες χειροποίητες και μην παραλείψετε να φάτε δική του σκορδαλιά με το περίφημο παγκοσμίως πια ντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου.

Η μαναβική του για τα σαλατικά είναι βέβαια από ντόπιους παραγωγούς φρεσκότατη!!!

Για να πιείτε υπάρχουν κρασί αγνό-χωριάτικο από την Όσσα, μπύρα, τσίπουρο και ούζο χύμα ντόπια αλλά και εμφιαλωμένα.
O μεζές με τσίπουρο και ούζο είναι πλούσιος, τα είπαμε, ο Γιάννης δεν τσιγγουνεύεται.

Για πιο προχωρημένες και εκλεκτές επιλογές υπάρχουν το τσίπουρο Καρδάση παλαιωμένο, το τσίπουρο Golden Harvest και το τσίπουρο Distiller's Choice επίσης του Καρδάση. Για τα τρία τελευταία θα βρείτε αναλυτικά στοιχεία στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ.

Το ουζερί ''Ο κάπελας'' είναι ανοιχτά Τρίτη με Κυριακή από τις 11 π.μ. έως και τις 8 μ.μ.

Φθινόπωρο και χειμώνα έχει live, που θα ανακοινώνονται.

Ουζερί ''Ο κάπελας''
Πλατύκαμπος Λάρισας (στην πλατεία)
Τηλ.: 241 301 9785
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/okapelas

======================================

**Παλαιωμένο τσίπουρο Καρδάση: Το Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση, είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου που ωρίμασε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Η παραμονή του αποστάγματος στα βαρέλια, διαρκεί από 18 – 24 μήνες. Η διαδικασία της παλαίωσης αλλάζει το χαρακτήρα του τσίπουρου, δίνοντάς του πιο φίνα αρώματα, πιο πλούσια γεύση και πολύ δυνατή επίγευση. Το τελικό blend είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα απαλό και ολοκληρωμένο που σε εκπλήσσει ευχάριστα. Κυριαρχούν αρώματα φρέσκων φρούτων, βανίλιας εσπεριδοειδών αλλά και μπαχαρικών, μόκας σοκολάτας και καπνού.

 

**Τσίπουρο GOLDEN HARVEST: Το 1958 ο παππούς, Κωνσταντίνος Καρδάσης, φύτεψε έναν αμπελώνα με την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου.
Αυτός ο αμπελώνας αποτελεί μέρος της στρεμματικής έκτασης που κατέχει η οικογένεια και προορίζεται για την οινοποίηση και παραγωγή των αποσταγμάτων τους.
Εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας και της ιδιαιτερότητας του σημείου και του εδάφους που βρίσκονται φυτεμένες οι παλιές ρίζες του μοσχάτου, τα σταφύλια που παράγει έχουν ιδιαίτερα και ξεχωριστά αρώματα εσπεριδοειδών, πέρα από τα τυπικά ανθικά αρώματα της ποικιλίας.
Τα αρώματα αυτά απομονώνονται και αναδεικνύονται με τον ξεχωριστό τρόπο της απόσταξης, που γίνεται με χαμηλής έντασης θερμότητα, παίρνοντας αυστηρά το πιο μεσαίο κλάσμα της απόσταξης, διακόπτοντας στους 67% vol.
Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα, απαλό και ισορροπημένο εν τή γενέσει του, με έντονο χαρακτήρα.
Αραιώνεται και εμφιαλώνεται στους 43,5%vol, σημείο που είναι το καταλληλότερο για να αναδείξει το αρωματικό του προφίλ.
Η περιορισμένη παραγωγή του, φτάνει στις 20.000 φιάλες ετησίως.
Το GOLDEN HARVEST είναι ένα υψηλής ποιότητας λευκό απόσταγμα που απολαμβάνεται σκέτο ή μπορεί να αναμιχθεί σαν βάση για ιδιαίτερα cocktails στην σύγχρονη μιξολογία.

 

**Τσίπουρο Distiller's Choice. Το “Distiller’s Choice 2021” είναι ένα απόσταγμα της εσοδείας 2017 που ωρίμασε για τρία χρόνια στα βαρέλια Νο 38 και 39.
Τα βαρέλια είναι spirit, Γαλλικά, πρώτης χρήσης, 200 λίτρων και heavy toasted.
Τα γαλλικά βαρέλια που χρησιμοποιεί η αποσταγματοποιία Καρδαση συνήθως συμμετέχουν στο blend του kardasi tsipouro aged σε συνδυασμό με τα αμερικάνικα βαρέλια που ωριμάζουν στο κελάρι της οικογένειας σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας.
Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων βαρελιών επιλέχθηκε από τον αποσταγματοποιό
και εμφιαλώθηκε σε 536 φιάλες.
Τα πρωτογενή ανθικά αρώματα του αποστάγματος εμπλουτίστηκαν με τα εκλεπτυσμένα αρώματα της Γαλλικής δρυός.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό απόσταγμα, λιπαρό, με βουτυρένια υφή με χαρακτηριστικά αρώματα κίτρου, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μπαχαρικών, αποξηραμένου δαμάσκηνου
και με μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση κανέλλας.

Ποιος είμαι; Η ''επικοινωνία'' ήταν, είναι και θα είναι η ''ζωή'' μου. Η ανάσα μου στην σκοτεινιά.