Συνέντευξη του Πέτρου Θεοτοκάτου στην Νικολέτα Κουλέτσιου | larissorama.gr

Συνεντεύξεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Και θα χαθώ θα χαθώ θα χαθώ... 22 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θρυλικό «Πιστόλι στο Πιάτο» και ο δημιουργός του αγαπημένου κομματιού των εφηβικών μας χρόνων, 

Πέτρος Θεοτοκάτος, φιλοξενείτε για πρώτη φορά στο Λαρισόραμα, και μας βάζει για λίγο στο δικό του μουσικό κόσμο μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ο Πέτρος από το παρελθοντικό 1993 μας έχει ταξιδέψει μέσα από την ελληνική και ξένη ροκ των 70's, την punk, την pop, την minimal μέχρι και την ambient προσωπική μουσική δισκογραφία του αφήνοντας εποχή ...Ενώ στο παρόν τον συναντάμε καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας όπου εμφανίζεται και δημιουργεί μέχρι και "σήμερα" ένα ποιοτικά ζεστό κλίμα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, σε ένα πρόγραμμα που κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει με την ψυχή του, κάνοντάς τον να παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων αντάξιο της καταξιωμένης πορείας του!

theotokatos 2

Κ. Θεοτοκάτο τι κάνετε, που βρίσκεστε αυτό το διάστημα;
Περιοδεύω διαρκώς, στις επιστροφές μπαίνω στούντιο, ετοιμάζω το νέο μου δίσκο. Στα ρεπό μου πηγαίνω ποδηλατοβόλτες.

Δισκογραφικά ετοιμάζεται κάτι;
Είναι ένα άλμπουμ κιθαριστικό αρκετά, με τραγούδια, με συμμετοχές φίλων. ‘Όταν θα είναι η ώρα θα πούμε περισσότερα.

Τελευταία σας δουλειά;
Ένα άλμπουμ για κιθάρα μπάσο τύμπανα, που έκανα την παραγωγή, ενορχήστρωση, όλα DIY στο δικό μου στούντιο. Το ονόμασα λοιπόν One Man Land. Έχει 7 κομμάτια, 7 φανταστικές πόλεις ενός δικού μου φανταστικού κόσμου.

Τι σημαίνει μουσική για εσάς;
Είναι αυτό που ασχολήθηκα περισσότερο στη ζωή μου, με σπουδές, καριέρα, στόχους, μάχες επιτυχίες, αποτυχίες. Είναι η ζωή μου.

Από που εμπνέεστε και γράφετε στίχους;
Από τη ζωή, τις σκέψεις μου, τα συναισθήματα.

Σκέφτήκατε ποτέ να αποσυρθείτε εντελώς απο το καλλιτεχνικό χώρο;
Βέβαια, αρκετές φορές αλλά πάντα κάτι γινόταν και έπαιρνα θάρρος πάλι και συνέχιζα. Η αγάπη του κόσμου με έφερε και με κράτησε εδώ.

Ασχολείστε με κάποιο επάγγελμα παράλληλα;
Όχι, κάνω μόνο μουσική, συναυλίες και δίσκους. Αυτό ήθελα από πάντα, και αυτό κάνω.

Ποιο είναι το νοημα της ζωης για εσάς
Η ζωή να είναι ζωηρή, να έχει ενδιαφέρον, να δημιουργώ, να ζω συγκινήσεις, ταξίδια, ποίηση. Η ζωή να μην είναι στεγνή, να είναι τέχνη!

theotokatos 1

Τι αποτύπωμα θα θέλατε να αφήσετε, και πως θα επιθυμούσατε να σας θυμάτε ο κόσμος μέσα από όλη την καλλιτεχνική σας πορεία;
Αποτύπωμα ανησυχίας.

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα κάποιος να επιβιώνει απο την καλλιτεχνική του εργασία;
Είναι σχετικά δύσκολο αλλά η δυσκολία είναι να γίνεις επαγγελματίας. Θέλει δρόμο, αντοχή και πείσμα. Όσοι δεν το έχουν ας κάνουν κάτι πιο εύκολο.

Τι έχει αλλάξει ο Πέτρος Θεοτοκάτος από το παρελθόν μέχρι και στο παρόν από ιδέες, τραγούδια και ύφος;
Πολλά πράγματα φαντάζομαι, δεν ξέρω ίσως να τα απαριθμήσω. Όμως πάντα η εξέλιξη είναι ένα ζητούμενο, στην τέχνη δεν πρέπει ποτέ να σταματάει να μελετάει κανείς, να εξελίσεται. Μελετάω κάθε μέρα, είναι το μυαλό μου εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες, ημ/νίες για συναυλίες του Πέτρου θεοτοκάτου, και άλλα, δείτε στη σελίδα του στο Facebook - Petros Theotokatos

theotokatos 4petros theotokatos nikoleta kouletsiou

Πέτρος Θεοτοκάτος 2019®